Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak

Assalamu’alaikum warahmatullah wabarakatuh,

Ramadhan tiba lagi dengan seribu satu macam rahmah dan keberkatan dari allah. Pintu hidayah terbuka seluas-luasnya, dari pintu rezki pula terlimpah segala macam rezki yang berkah dan dari pintu kebajikan tergambar keseronokan bila setiap saat merupakan peluang berbuat pahala. Melihatkan sekian banyak kegembiraan di wajah ummah dalam menyambut ketibaan ramadhan, ingin sekali saya berkongsi setiap kegembiraan tersebut dengan sama-sama berlumba mengaut segala keuntungan yang dijanjikan Allah di sepanjang bulan ramadhan ini.

Di dalam bulan ramadhan ini, kita akan sama-sama mengisi setiap ruang waktu dengan beramal ibadah. Berpuasa disiang hari dan bertarawikh di malam hari. Demi merealisasikan ramadhan sebagai bulan ibadah, ayuh kita memperkasa amalan fardhu dan melazimi amalan sunat.

Di dalam bulan ramadhan ini, kita akan sama-sama bermujahadah melawan segala musuh. Tidak kira sama ada musuh islam yang sentiasa mencari ruang kelemahan kita mahupun nafsu yang kerap kali menjentik tangkai hati untuk selalu mengingkari janji kepada Allah.

Di dalam bulan ramadhan ini, kita akan sama-sama memperbanyak istighfar kepada Allah. Semoga kita tidak tergolong dalam kalangan mereka yang melalui bulan ramadhan ini namun selepas pemergiannya dosa kita masih tersisa dan tidak terampun.

Akhir bicara, saya mewakili sahabat-sahabat Gemilang Pasti Management mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK & SELAMAT BERPUASA kepada warga kerja GPM dan muslimin muslimat seluruhnya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: