Teruskan Beramal, Moga Istiqamah

Salam Ramadhan Kareem dan Salam Jumaat Penuh Barakah  buat semua.

Ramadhan ke-5 hari ini dan Jumaat Pertama buat kita di bulan penuh kemuliaan ini.

Amal semakin bertambah atau masih sama seperti sebelumnya? Atau momentum Ramadhan itu masih sama seperti Ramadhan Pertama?

Setiap detik Ramadhan yang berlalu, jangan dibiar pergi meninggalkan kita begitu sahaja tanpa ada sebarang peningkatan di dalam diri. Samada peningkatan dari sudut spritual atau secara zahir dan batinnya.

Kita semua jelas kelebihan-kelebihan Ramadhan yang telah Allah swt janjikan buat kita, buat semua umat Islam yang bersungguh-sungguh menjadikan Ramadhan medan tarbiyyah dan wasilah ke arah yang lebih baik dari sebelum ini.

Dan di waktu Ramadhan inilah, amat jelas umat manusia semakin berlumba-lumba membuat amal ibadat dan amal kebajikan.

Di kala Ramadhan menjelang, Qiammullail semakin ditingkatkan, solat sunat semakin dikerapkan, membaca dan mentadabbur  Al-Quran menjadi budaya hidup seharian, solat Tarawih berjemaah tidak ditinggalkan.

Semuanya memburu kenikmatan dan kelebihan Ramadhan yang Allah kurniakan di bulan penuh barakah ini.

Satu lagi amalan yang perlu kita lebih lazimi di bulan Ramadhan ini ialah bersedekah. “Perumpamaan orang yang menginfakkan hartanya ke jalan Allah, seperti sebutir biji yang menumbuhkan tujuh tangkai, pada setiap tangkai ada seratus biji, Allah melipatgandakan bagi siapa yang DIA kehendaki dan Allah Maha Luas maha Mengetahui”al-baqarah : 261

Moga sedekah yang kita lakukan itu menjadi amal berpanjangan sehingga ke akhirat kelak. InsyaAllah

Teruskan beramal dan tingkatkan momentum dalam mengejar nikmat dan hikmah Ramadhan kali ini. Moga kita semua terus diberi kekuatan dan kesihatan serta istiqamah dalam menjalani amal ibadat seharian.

Buat semua warga kerja Gemilang Pasti Management, teruslah berusaha buat yang terbaik di atas segala program, kelas dan produk yang sedang dan akan dijalankan dalam bulan Ramadhan ini.

Bulan Ramadhan bukanlah penghalang untuk kita memperlahankan gerakerja harian kita, tapi ia adalah satu motivasi untuk kita merancang dan buat yang terbaik.

Semoga terus dipermudahkan oleh Allah SWT. (Kelas Magic English, Bengkel dan Penjualan Produk)

Juga buat semua ahli keluarga yang terlibat dengan Kelas Tuisyen Magic English kami, buat semua pelanggan yang telah membeli produk jualan kami dan semua yang terlibat secara langsung atau tidak dengan perjalanan Gemilang Pasti Management selama beberapa bulan ini, Selamat Menjalani Ibadah di Bulan Ramadhan ini. Terima kasih diucapkan atas sokongan dan kerjasama.

Selamat Beramal. Moga Kita Semua Terus Istiqamah.

Wallahualam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: